Een nieuwe klant

18 november 2022

Hoi, kom binnen! Een nieuwe klant, een nieuw huis. Ik kijk om me heen, maar niet te inspecteurderig. Ik ben me bewust van de lading die het met zich mee kan brengen, de organizer binnenlaten. Ik loop door de hal, langs de jassen. Eerst even aan tafel.

Gauw worden er nog wat papieren gerangschikt. Een ontbijtbord in de vaatwasser gezet. Die verdwaalde schoen opzij geschoven. Om de mond een verontschuldigende glimlach, schouders wat gespannen.

Nou, daar zitten we dan! Vertel eens. En daar komt het verhaal. Over life events, een moeilijke gezinssituatie, ADHD klachten, moeite met focus, een hele drukke baan. Er zit altijd een verhaal onder de rommel. En zonder zicht op dat verhaal is het dweilen met de kraan open.

Na de rondleiding door het huis maken we een plan. In overleg bepalen we de prioriteiten, waarbij ik stimuleer dat we starten met het grootste pijnpunt. Die doorn in het oog. Die plek waar het uitstelgedrag in volle glorie aanwezig is. En daarnaast: ook een quick fix. Weinig inspanning, grote blij.

Een uur later vind je ons terug in een enorme puinhoop. De gangkast is helemaal leeg. De gang staat helemaal vol. Ze kijkt me wat benauwd aan. ‘Zie jij nou nog hoe het verder moet? Als ik alleen zou zijn, zou ik het nu dus niet meer weten.’

Ja, ik weet het nog. Stap voor stap leid ik haar door het proces van sorteren, kiezen en inrichten. Ik kan dat niet echt plannen, maar het komt altijd op de afgesproken eindtijd weer goed.

Dat komt omdat ik het structuur-chromosoom heb. Schijnt dat ze dat bij de 20 weken echo al zagen. Ik ben ook gewoon geboren op de uitgerekende datum. Want serieus, als je op je eerste afspraak al te laat komt, wat moet er dan van je terechtkomen? Geintje.

We eindigen de sessie weer aan tafel en bespreken de actiepunten die tijdens het opruimen zijn ontstaan. Even een lijstje maken en meteen inplannen wanneer ze wat gaat doen. Een aantal bakken zelf nog uitzoeken, naar de milieustraat rijden of een plank ophangen.

Over 2 weken kom ik weer terug. Soms heeft een klant mega stappen gezet, soms is het weer een bende. Beiden is ok. Een organizer komt namelijk niet voor ‘even een kastje opruimen’. Ik kom voor duurzaam resultaat, ik kom om je echt wat te leren.

Interesse gewekt?

Neem even contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Ik informeer je graag verder.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Jouw mandje is leeg